Відстрочка від мобілізації в Україні: адвокат вказав на важливий нюанс

Відстрочка від мобілізації в Україні: адвокат вказав на важливий нюанс

В Україні триває загальна мобілізація.

Щоб оформити відстрочку, особам з інвалідністю необхідно пройти військово-лікарську комісію, в іншому разі ТЦК не бачитиме підстав для відсторонення від війни.

Про це розповів адвокат Богдан Середа у коментарі B2Bconsult.

За його словами, людина з ІІІ групою інвалідності не підлягає мобілізації за ст. 23 Закону україни “Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію”. Таку категорію укранців можуть мобілізувати лише за їхньою згодою.

Попри це, правник наголошує, що про підставу для відстрочки від мобілізації військовозобов’язаний має повідомити військкомату, оскільки ТЦК не оформлює відстрочку без проходження військово-лікарської комісії.

Додамо, що ВЛК потрібно проходити раз на 5 років, але, як показує практика, ТЦК не оформлює відстрочку без проходження військово-лікарської комісії.

“Формально, ТЦК не захоче оформлювати вам відстрочку без проходження ВЛК, це така їхня позиція. Тобто поки не пройдете ВЛК, відстрочку не оформлять”, – додав адвокат.

Тим часом начальник Івано-Франківського ТЦК і СП підписав наказ, в якому йдеться про мобілізацію людських та транспортних ресурсів.

Читайте також  Повертати чоловіків до України будь-якою ціною: чи можливо відбирати майно "втікачів" і мобілізувати тих, хто за кордоном

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело