“Долар здатен приголомшити українців вже скоро, названо червону межу для курсу валют”: експерти сказали, чого чекати в обмінниках України

“Долар здатен приголомшити українців вже скоро, названо червону межу для курсу валют”: експерти сказали, чого чекати в обмінниках України

З 19 до 25 червня ситуація на готівковому валютному ринку буде подібною до минулотижневої: з одного боку “люфт”допустимих і економічно обумовлених коливань збережеться на рівні 37-38 грн/дол. та 40-41 грн/євро, однак курс валют буде максимально наближатися до нижніх позначок цих валютних рамок.

Як інформує “УНІАН”, про це розповів начальник департаменту казначейства “Глобус Банку” Тарас Лєсовий.

“Не виключено, що можливі раптові, але тимчасові курсові “рейди” долара за 37 грн з максимальним наближенням до офіційного курсу. Проте це буде скоріше винятком, аніж продовженням тенденції поступової уніфікації валютних курсів. Також на валютному ринку будуть характерні поточні коливання на рівні 0,3-0,5 грн, а різниця між курсами покупки та продажу найвірогідніше не зміниться: до 0,3 грн”, – сказав він.

За словами Лєсового, загалом зараз достатньо підстав вважати, що наступного тижня готівковий валютний ринок перебуватиме у звичному для останніх 1,5 місяців стані. Експерт прогнозує, що буде збережено баланс між попитом і пропозицією на готівку, а макрофінансова підтримка України від США, ЄС, міжнародних фінансових інституцій стане незамінним джерелом наповнення “воєнного” бюджету країни.

Крім цього, очікується поступове зростання діяльності в усіх галузях економіки та подальший розвиток гривневих депозитних програм за найбільш вигідними для громадян ставками (наразі максимальні ставки за депозитами на 9-12 місяців сягають 20-21%).

“Варто окремо сказати, що останні події на фронті суттєво не вплинуть на готівковий ринок валют. Суспільство набуло стійкий “імунітет” до будь-яких непередбачуваних ситуацій. Тому будь-які спекулятивні і панічні прояви будуть малоймовірними. Наразі економічна складова, яка формує курс валют, міцна і стабільна”, – резюмував Лєсовий.

Читайте також  Порошенко обговорив із Лагард країнський бюджет 2017

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело