“Долар рухається до психологічної межі, валюта очікує на фінальне рішення”: експерти сказали, чого чекати від курсу валют

“Долар рухається до психологічної межі, валюта очікує на фінальне рішення”: експерти сказали, чого чекати від курсу валют

Американський долар продовжує втрачати позиції проти кошика з 6 інших валют. Наразі ринок очікує на рішення від центрального банку США щодо процентної ставки.

Як інформує “24”, під час торгів у середу, 14 червня, Індекс долара США коливається на рівні 103,13. Котирування продовжують знецінюватися, впавши з початку дня на 0,20%, згідно з даними Yahoo!Finance. Загалом індекс коливається в діапазоні від 103,11 до 103,40.

Крайні позиції для Індексу долара США за 12 місяців:

Максимально індекс зростав до 114,78. Це його рекордне значення за 20 років;

Найслабшу позицію цей індикатор за рік зафіксував на рівні 100,79, інформує CNBC.

Що відбувається на ринку

Знецінення долара США триває, оскільки ринок очікує на рішення Федерального резерву щодо процентної ставки. Індекс впав до найслабшого рівня з 22 травня з позначкою на рівні 103,04, пише Reuters.

Тепер існує думка, що на тлі сповільнення інфляції американський центральний банк вирішить залишити ставку без змін, повідомляє CNBC. А з іншої сторони прогнозують, що шанси підвищення ставки у червні 2023 року становлять приблизно у 30%.

Експерти з компанії MPS очікують, що долар США може впасти на 5% щодо інших валют у другій половині 2023 року. Додамо, що видання Bloomberg визначило прогнози від MPS найбільш точними за перший квартал поточного року.

Читайте також  "Долар приголомшив усіх в Україні нараз, ніхто не чекав саме на такий курс валют": експерти сказали, чи пора бігти в обмінники з усіх сил

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело