У Пенсійному фонді заговорили про податок на пенсію – подробиці

У Пенсійному фонді заговорили про податок на пенсію – подробиці

У відомстві зробили важливу заяву

ПФУ відповів на питання, пов’язані з “меценатськими пенсіями”
Благодійні пожертвування юридичних та фізичних осіб не є об’єктом оподаткування згідно з Податковим кодексом України. Якщо пенсіонер отримує благодійну пожертву, то він отримає 70% сплаченої суми пожертвування у наступному виплатному періоді. Про це пише “Стіна”.

Як зазначили у відомстві, щоб сплатити добровільні пенсійні внески онлайн через веб-портал ПФУ, необхідно авторизуватись в особистому кабінеті за допомогою кваліфікованого електронного підпису чи системи BankID.

“Розмір і періодичність сплати добровільних внесків на основі своїх фінансових можливостей. Однак, щоб врахувати один повний місяць у страховому стажі, сума добровільного внеску не повинна бути меншою за розмір мінімального страхового внеску, який становить 22% від мінімальної заробітної плати у розмірі 1474 гривень”, – пояснили у ПФУ.

У листопаді 2022 року президент України Володимир Зеленський підписав закон, що спрощує механізм участі у державному пенсійному страхуванні.

Основними нововведеннями стали можливість добровільної сплати страхових внесків та додаткові благодійні пожертвування від юридичних та фізичних осіб.

З 15 лютого 2023 року Пенсійний фонд України ввів у дію нову постанову № 8-1, яка встановлює порядок сплати благодійних пожертв та їх подальшої виплати пенсіонерам.

Читайте також  Фінансисти вкрали понад 100 млн грн Нацбанку

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело