“Мобілізація в Україні триває, військкомати почали застосовувати новий хід”: адвокат пояснив, що чекає на деякі категорії українців

“Мобілізація в Україні триває, військкомати почали застосовувати новий хід”: адвокат пояснив, що чекає на деякі категорії українців

Адвокат Роман Сімутін розповів про ситуацію, як ТЦК відмовляється забирати з поштових відділень рекомендовані листи, якими люди повідомляють про наявність відстрочки від мобілізації.

Як інформує “УНІАН”, у своєму YouTube-каналі він пояснив, чому так чинять і як з цим боротися.

Сімутін нагадав, що сам рекомендував та рекомендує відправляти документи, що надають право на відстрочку, поштою – рекомендованим листом з описом.

“Але ТЦК нічого кращого не вигадав, як просто не забирати листи”, – каже правник.

Тож він порадив, як діяти далі: відсилати скаргу до обласного ТЦК з поясненнями та телефонувати на гарячу урядову лінію Міноборони.

“Ви повинні зафіксувати, що вчасно та в належний спосіб повідомили ТЦК про наявність у вас підстав для відстрочки”, – заявив адвокат.

Він додав, що чим більше буде таких звернень, тим більше шансів довести право на відстрочку.

Як оформити відстрочку у ТЦК

Раніше адвокат Роман Сімутін пояснив українцям, як з’явитися в ТЦК й правильно подати документи на відстрочку. Для початку ви маєте ознайомитися зі ст. 23 Закону України “Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію” й з’ясувати, чи є у вас підстави для відстрочки від мобілізації.

Ви можете отримати відстрочку у зв’язку з інвалідністю дружини або якщо батьки мають інвалідність 1 чи 2 групи. При цьому ви маєте завчасно підготувати оригінали документів з копіями.

Читайте також  Мобілізація по-новому: дані в ТЦК кожен запроваджуватиме сам, вибиратиме військову спеціальність — теж, все дистанційно

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело