В автошколу ходити вже не треба: водії вчитимуть теорію самостійно

В автошколу ходити вже не треба: водії вчитимуть теорію самостійно

Нардепи штрафуватимуть автошколи за неналежну підготовку водіїв

Верховна Рада ухвалила у першому читанні законопроєкт, яким дозволять майбутнім водіям самостійно опановувати теоретичну частину іспиту.

Народні депутати прийняли у першому читанні законопроєкт №7354 про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо запровадження адміністративної відповідальності у сфері підготовки та допуску водіїв до керування транспортними засобами, яким, зокрема пропонується дозволити майбутнім водіям самостійно опановувати теоретичну частину іспиту “на права”.

Крім цього передбачається запровадження штрафів для посадовців автошкіл за порушення порядку підготовки та підвищення кваліфікації водіїв в розмірі від 500 до 1 тисячі неоподаткованих мінімумів доходів громадян з забороною працювати у сфері підготовки водіїв на рік.

Як зазначається у пояснювальній записці, неналежна підготовка водіїв створює загрозу для безпеки дорожнього руху, життя та здоров’я громадян. Яким чином буде встановлюватися неналежний рівень підготовки — невідомо.

Також пропонується доповнити Кодекс про адміністративні правопорушення новою статтею та штрафувати посадовців сервісних центрів МВС за порушення встановленого порядку приймання іспитів для отримання права керування транспортними засобами на суму від 1 до 3 тисяч неоподаткованих мінімумів доходів громадян.

Читайте також  В Україні злетять штрафи для водіїв: як і за що каратимуть порушників ПДР

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело