У водіїв аж ноги потерпли: на дорогах вводять нову розмітку

У водіїв аж ноги потерпли: на дорогах вводять нову розмітку

Що потрібно знати водіям

В Україні з’явилася нова дорожня розмітка
У Одесі було створено унікальний пішохідний перехід на перетині вулиць Єкатерининська і Ланжеронівська. Це нововведення було зроблено з метою полегшення руху пішоходів і зменшення навантаження на дане перехрестя. Про це повідомив у своєму Фейсбуці директор обласного Департаменту транспорту та зв’язку.

Співробітники КУ СМЕП ОМР виконали нанесення спеціальної розмітки для діагонального пішохідного переходу, яка виконана з пластичної маси. Це дозволить оптимізувати перехрестя і забезпечити безпеку пішоходів.

Під час зеленого сигналу світлофора пішоходи можуть пересуватися одночасно у декількох напрямках, що значно полегшить їх перехід дороги.

З’явлення унікального пішохідного переходу на перетині вулиць Єкатерининська і Ланжеронівська дозволить оцінити його ефективність та зручність у майбутньому.

Україні представляється абсолютно нова концепція, оскільки раніше подібні пішохідні переходи не використовувалися. Попри деякі сумніви експертів щодо ефективності цього рішення, реальні результати щодо пропускної здатності будуть видно з часом.

Зазначимо, стратегія створення діагональних пішохідних переходів також використовується в інших містах світу. Наприклад, в японському Токіо розташований один з найбільших діагональних пішохідних переходів перед станцією Сібуя, який дозволяє одночасно переходити дорогу більш ніж 3000 пішоходам.

Читайте також  Український лікар, який захворів на COVID-19, докладно описав симптоми інфекції по днях

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело