Як зміниться курс долара протягом літа: аналітик дав обнадійливий прогноз

Як зміниться курс долара протягом літа: аналітик дав обнадійливий прогноз

Фахівець розповів, що буде з курсом долара в Україні.

В Україні поки що не очікується суттєвих коливань курсу долара. Зокрема вартість валюти утримується за рахунок дефіциту готівкової гривні в країні. Про це розповів “Фокусу” дилер департаменту глобальних ринків ОТП Банку Антон Курінний.

Експерт зазначив, що незважаючи на повномасштабну війну на ринку, залишається помітним сезонний фактор – ближче до літа національна валюта починає зміцнюватися по відношенню до долара.

“Навіть незважаючи на війну відчувається сезонність, і гривня почувається сильною. Але навряд чи будуть сильні рухи у бік зміцнення, тому що на міжбанківському ринку тримається сильний попит”, – зазначив Антон Курінний.

За прогнозами фахівця, протягом літа курс долара в Україні буде стабільним, без суттєвих стрибків. Він вважає, що ціновий коридор на готівковому ринку триматиметься на тому ж рівні, що й на безготівковому – близько 36,75-37 гривень за долар.

А ось у другій половині року, приблизно у жовтні-грудні, може відбутися зміна курсу. Наголошується, що умовою для суттєвої зміни розцінок на готівковому валютному ринку є перегляд офіційного курсу Національним банком України.

Читайте також  КСУ визнав законним скасування допомоги по догляду за дитиною

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело