Такого ще не було: українців попередили про різке подорожчання долара. Готуємось до травня

Такого ще не було: українців попередили про різке подорожчання долара. Готуємось до травня

2022 року курс валют в Україні постійно змінювався, то демонструючи різкі стрибки, то завмираючи на одній і тій самій позначці тривалий час. З початку 2023 року курс долара розпочав плавне зниження. Експерти розповіли, що буде у травні.

У суботу, 22 квітня, курс долара та євро від Нацбанку зберігає стабільність. Дефіциту валюти в країні немає, тому українці спокійно можуть купити чи продати долари та євро в обмінниках чи деяких банках. А ось про перспективи валюти розповіли експерти.

Наприклад, в останній тиждень квітня чекати на сюрпризи від американського долара не варто, упевнений директор департаменту казначейства Cominbank Герман Марченко. За його словами, курс долара в Україні з 24 до 30 квітня залишатиметься стабільним.

Так, готівкові курси долара та євро залишаться на рівні 37-38 грн/дол. та 40-41,5 грн/євро, впевнений експерт.

А ось голова Ради Незалежної асоціації банків Олена Коробкова впевнена, що зміцнення гривні у квітні пов’язане лише з посівною компанією і у травні ситуація зміниться.

За її словами, у травні знову спостерігатиметься подорожчання готівкової іноземної валюти до 40 грн/дол. Швидше за все, попит переважатиме над пропозицією.

“Зокрема повернення до довоєнної системи оподаткування пального призведе до імпорту пального в Україну за так званими “старими цінами”. Я взяла б на себе сміливість спрогнозувати, що ми побачимо “готівковий” курс долара на рівні січня, тобто на рівні орієнтовно 40 гривень за долар”, – зазначила вона.

Читайте також  Всі раділи, що долар падає? А тепер погляньте, що відбулось з гривнею і який курс закладений вже на понеділок

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело