МОН: Цифрова компетентність освітян є основним завданням

Технічне забезпечення закладів освіти та цифрова компетентність освітян є основними завданнями Міністерства освіти і науки.

Про це заявив заступник міністра освіти з питань цифрового розвитку і цифровізації Артур Селецький під час спілкування з представниками міжнародних організацій, ініціатив та проєктів.

За його словами, у взаємодії з міжнародними партнерами Міністерство освіти показало значні результати у розвитку цифрової освіти.

«Ми створили платформу «Всеукраїнська школа онлайн» для учнів 5-11 класів. Започаткували державні та безкоштовні електронні журнали та щоденники. З метою технічного забезпечення освітнього процесу виділено 980 млн грн на закупівлю ноутбуків для вчителів. Близько 400 млн грн – на мультимедійне обладнання. На сьогодні технічне забезпечення та цифрова компетентність освітян є основними завданнями», – розповів у своєму виступі профільний заступник міністра.

Під час зустрічі також йшлося про підготовку проєкту Концепції цифрової трансформації освіти і науки як візійного документа цифрового розвитку сфери, закупівлю мультимедійного обладнання та забезпечення високошвидкісним Інтернетом шкіл в сільській місцевості.

 

Читайте також  Профспілка освітян закликає своїх невакцинованих членів не боятися відсторонення від роботи

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело