“Долар рухається до вражаючого подорожчання, курс валют приголомшить стрибком”: відповідь експерта здивує…

“Долар рухається до вражаючого подорожчання, курс валют приголомшить стрибком”: експерт про те, чи треба українцям терміново бігти в обмінники

У травні американська валюта на готівковому ринку може подорожчати. Все через те, що попит, скоріш за все, переважатиме над пропозицією.

Як інформує “24”, Голова Ради Незалежної асоціації банків Олена Коробкова зазначила, що у травні ймовірно, знову спостерігатиметься подорожчання готівкової іноземної валюти через збільшення попиту на неї.

“Зокрема, повернення до довоєнної системи оподаткування пального призведе до імпорту пального в Україну за так званими «старими цінами. Я взяла б на себе сміливість спрогнозувати, що ми побачимо “готівковий” курс долара на рівні січня, тобто на рівні орієнтовно 40 гривень за долар”,– зазначила вона.

Масове скуповування долара в обмінниках, банках чи на чорному ринку лише нашкодить курсу й американська валюта почне рости стрімкими темпами. Адже такі спекулятивні дії лише нашкодять економіці й можуть штучно розхитати ринок. Тож на подібні прогнозу варто зважати тим, хто планував найближчим часом придбати валюту задля заощаджень, а не заради “бізнесу”.

Яка ситуація на готівковому ринку зараз

Разом з тим Коробко зазначила, що наразі спостерігається тенденція до укріплення гривні. Основна причина – посівна кампанія.

“Те, що аграрії продають іноземну валюту під свої посівні кампанії незалежно від “вигідності” чи “невигідності” курсу, значним чином впливає на укріплення гривні”,-пояснила вона.

20 квітня курс готівкового долара виглядає таким чином:

в банках його можна продати в середньому за 37,55 гривні, а купити за 38,07 гривень;

в обмінниках купують долар в середньому за 37,65 гривні, а продають – за 37,95 гривні;

на чорному ринку купівля долара в середньому на рівні 37,90 гривні, а продаж – 38 гривень;

Читайте також  Це мільйони і не гривень! Стало відомо скільки “95-й квартал” втратить через заборону “Сватів”

На думку директорки департаменту казначейських операцій Юнекс Банку Анни Золотько, протягом цього тижня курс долара на готівковому ринку коливатиметься в діапазоні 37,5 – 38,4 гривні за долар.

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело