Чоловіків вже попередили: у Польщі після Великодня почнуть роздавати повістки та викликати у військкомати

Чоловіків вже попередили: у Польщі після Великодня почнуть роздавати повістки та викликати у військкомати

Поляки стривожені зростаючою російською агресією в Україні, і тому починають проводити різні реформи в оборонній галузі.

На території Польщі розпочнеться прийом на службу в армії після 17 квітня, як тільки завершиться Великдень, і триватиме аж до 21 липня. Метою прийому на службу є добір кандидатів, які придатні до військової служби.

Докладніше про це інформує ТСН.

Повідомляється, що повістки видаватимуться таким категоріям людей:

– солдати запасу;
– люди, які стосуються військової служби, такі як ті, хто вже служив в армії або проходив військове навчання;
– Представники певних професій, які мають відношення до оборони або оборонної промисловості.

Відбір кандидатів проходитиме у 390 повітових комісіях, де перевірять здоров’я та фізичну готовність кандидатів, а також психіку. Загалом на медичну комісію прийде близько 230 тисяч людей. Це не лише хлопці віком 19 років, а й молоді люди, які народилися між 1999 та 2004 роками. Крім того, повістки можуть отримати й ті, хто у 2021 чи 2022 році був тимчасово негідний для проходження військової служби.

Крім того, повістки також отримають жінки, які народилися між 1999 та 2004 роками, які закінчують вищий навчальний заклад у 2023 році за певними спеціальностями.

При цьому варто зазначити, що повідомлення про українських громадян, які отримали повістки на службу в армії Польщі, є хибними. Цей фейк розпустили російські пропагандисти для того, щоб посіяти паніку серед українців, які мешкають у Польщі.

Читайте також  “Мама Влади термiнoвo оформляла візу, але не встигла”: у Китаї за загадкових обставин зaгинулa 14-річна модель

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело