У Туреччині затримали двох підозрюваних в обстрілі посольства США

У справі щодо обстрілу посольства США в Анкарі затримано двох підозрюваних, вони дали свідчення, повідомляє агентство Anadolu з посиланням на управління безпеки міста.


Там розповіли, що також виявили машину зловмисників. В управлінні не уточнили імена затриманих.

Невідомі обстріляли посольство США в Анкарі близько 05:00 за місцевим часом у понеділок, 20 серпня. Повідомлялося, що нападники встигли зробити від чотирьох до п’яти пострілів, після чого зникли на автомобілі. В результаті події ніхто не постраждав.

Інцидент стався на тлі загострення відносин між США і Туреччиною, яке почалося після відмови Анкари звільнити американського пастора Ендрю Брансона, якого турецькі правоохоронці обвинуватили в зв’язках з Робочою партією Курдистану і організацією проповідника Фетхуллаха Ґюлена, обвинуваченого в організації спроби державного перевороту в 2016 році.

Так, з 1 серпня Вашингтон ввів санкції проти глав турецьких МВС і Мін’юсту, а пізніше вдвічі підвищив мита на ввезення в США стали і алюмінію з Туреччини.

Читайте також  У Зеленського почались репресії?! «Через те, що я не голосувала за ринок землі, затримали мого чоловіка для видачі Росії» (ВІДЕО)

Шукайте деталі в групі Facebook