Циклон несе снігопади та похолодання в Україну. Синоптик попередила про негоду до Вербної неділі

Циклон несе снігопади та похолодання в Україну. Синоптик попередила про негоду до Вербної неділі

Тиждень в Україні почнеться похолоданням та мокрим снігом. Через прихід циклону у понеділок, 3 квітня, періодично йтимуть дощі, у західній частині, місцями на Вінниччині та у північній частині можливий мокрий сніг.
Про це повідомила синоптик Наталка Діденко у своєму Телеграм-каналі.

“Температура повітря найнижчою очікується у західних областях, вдень лише 0…+3 градуси (вночі до 3 градусів морозу), хіба на Закарпатті та у Чернівецькій області +3…+7 градусів”, – прогнозує вона.

За словами Діденко, на решті території України у понеділок протягом дня передбачається +5…+9 градусів, на сході та півдні буде тепліше, +8…+13, в Криму до +12…+16.

У Києві понеділок очікується хмарним, дощовим, прохолодним, вдень лише до.+7 градусів. Ввечері ймовірний мокрий сніг.

“Тиждень загалом буде в Україні строкатим – переважатимуть дощі, в більшості областей очікується холодна чи свіжа погода, кому як, а ось у східній частині та на південному сході буде тепло, до +12…+18 градусів”, – прогнозує синоптик.

А вербна неділя в більшості областей України буде холодною, із рвучким вітром.

Як повідомляли Українські Новини, в Україні очікується тепла весна, подекуди з аномальними температурами. Середня за сезон температура повітря може бути вищою за норму на 1-2⁰С. Але можливі затоки арктичного повітря з півночі, північного заходу та сходу, які зумовлюватимуть нестійку погоду, особливо у першій половині весни.

Читайте також  Шмигаль заявив про можливість дистанційки восени – профільний комітет наполягає на створенні єдиної е-платформи

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело