Переговори та оголошення світу: що відомо про розмову Ердогана та Путіна

Переговори та оголошення світу: що відомо про розмову Ердогана та Путіна

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган провів у суботу, 25 березня, телефонну розмову з главою держави-агресора РФ Володимиром Путіним.

Стало відомо, що у суботу, 25 березня 2023 року, президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган провів телефонну розмову зі своїм російським колегою Володимиром Путіним.

Як повідомляється на сайті Директорату комунікацій Турецької Республіки, більшу частину часу вони обговорювали “кроки для покращення турецько-російських відносин”.

Серед іншого, обговорювалися події навколо повномасштабної агресії РФ проти України, що триває. Зокрема, Ердоган подякував Путіну за його “позитивне ставлення” до повторного продовження Чорноморської зернової ініціативи.

Президент Туреччини зазначив, що Анкара надає значення якнайшвидшому припиненню бойових дій між РФ та Україною шляхом переговорів, йдеться в повідомленні.

Раніше Ердоган заявив про те, що війна між Україною та Росією має бути закінчена шляхом дипломатії.

На його думку, нещодавня успішна “зернова угода” та обмін полоненими між ЗСУ та російськими окупантами довели реалістичність дипломатичного варіанту закінчення війни.

Нагадаємо, що в Туреччині 31 березня буде опубліковано остаточний список кандидатів у президенти та розпочнеться передвиборча кампанія. Чинний глава Туреччини офіційно став кандидатом на пост президента.

Читайте також  Коли скасують воєнний стан: астролог назвав найважливішу дату для України в битві з Росією

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело