От і почалося: російські бойові кораблі бояться підходити до України. Заява

От і почалося: російські бойові кораблі бояться підходити до України. Заява

Війна в Україні триває вже другий рік, але цей рік буде вирішальним, адже Путін уже зараз показує свою слабкість та вразливість.

З початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну, російський флот бере активну участь у бойових діях тим чи іншим чином. Однак зараз ситуація категорично змінилася на користь ЗСУ, а тому Путін “оберігає” свої великі морські іграшки від різного західного озброєння, яке є на балансі в України.

Кораблі Російської Федерації бояться підходити до контрольованих Україною берегів. Так звана “сіра” зона складає близько 25 тисяч квадратних кілометрів. Детальніше про це інформує РБК-Україна, посилаючись на командувача Військово-Морських Сил ВСУ віце-адмірала Олексія Неїжпапу.

“Сьогодні 25 тисяч квадратних кілометрів українського Чорного моря є сірою зоною, куди не заходять кораблі Росії, побоюючись знищення. Це площа як територія Одеської та Харківської областей разом узяті”, – сказав він.

Згідно з висловом Неїжпапи, на території Чорноморської загальноекономічної зони України, яку необхідно звільнити, розташовується понад 70 тисяч квадратних кілометрів.

За його словами, у перші дні повномасштабної війни російські війська були помічені в морі неподалік Одеси простим оком, проте наразі вони вже не наближаються до берегів, що знаходяться під контролем України.

 

Читайте також  Помста Путіна: отруєний активіст втратив зір, слух і здатність ходити

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело