Чи закінчиться війна 2023 року: боєць ЗСУ розповів, чого варто чекати

Чи закінчиться війна 2023 року: боєць ЗСУ розповів, чого варто чекати

У 2023 році війна, яку ведуть російські окупанти вже рік, може не завершитися. Також невідомо, чи довгою буде консолідація й підтримка країн Заходу.

Про це “Апострофу” розповів боєць 112 бригади ТРО ВСУ Максим Степаненко.

Так він прокоментував прогноз щодо термінів завершення війни.

“На жаль, в мене є відчуття, що в 2023 році це не завершиться. За винятком, якщо росія сама не капітулює. Як ми бачимо, чомусь настільки “жест доброї волі” ще не назрів, ми ще формуємо в них це бажання. Але, як на мене, 2023 рік ще не буде завершенням війни хоча б тому, що ні в кого немає достатньої кількості ресурсів”, – зазначає він.

За його словами, в інтересах України закінчити це якомога швидше, тому що ми залежимо від допомоги Заходу. Наскільки довгою буде така консолідація й підтримка, ми не можемо знати. Україні потрібно якомога швидше робити своє. У росіян із цим простіше, адже попри санкції, в них є власні ресурси.

“У них проблеми з мотивацією, тобто зробити цю війну популярною серед свого населення, на внутрішню арену. Ми більше залежимо від зовнішньої арени. Раніше мені здавалося, що із мотивацією в нас все в порядку, але якщо в нас такі речі відбуваються із заробітною платнею – це дуже дивно. Нехай вже буде інфляція. Але фактично зрізати зарплати – як на мене, це тільки на користь ворогу грає і нікому іншому. Про жодну справедливість, а тим паче про покращення становища точно тут не йдеться”, – розповів військовий.

Все залежить від того, наскільки ми будемо готові далі продовжувати цю війну, наскільки буде формуватися ротація, наскільки люди будуть готові і далі продовжувати боротьбу.

Читайте також  Залишилося недовго: у МВС назвали терміни, коли ЗСУ зупинять наступ росіян

“Потрібна активніша участь, тоді наші шанси збільшуються. Але в 2023 році, якщо чесно, я не бачу перемоги… Ще у ворога є сили і бажання захопити ініціативу на Донбасі, ще не вирішена доля навіть в тих боях. Залежить від того, чи зможуть вони знову відкрити другий фронт. Тому 2023 – важкий рік, тому що це глибокі води війни. Вони зношують нас і морально, і фізично, але у нас немає іншого виходу як триматися”, – наголосив Максим Степаненко.

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело