Україна може випередити Росію і розпочати свій наступ у березні – Жданов

Нанесення разючого удару ЗСУ по окупаційних військах Росії здатне привести до того, що Україна першою піде в наступ, вважає Олег Жданов.

У лютому-березні очікується масштабний наступ військ Росії на Україну з метою окупації всіх районів Донбасу. Однак якщо ЗСУ вдасться завдати вражаючого удару по окупантах і накопичити резерви, українські війська, ймовірно, в березні, першими почнуть свій контрнаступ на одному з напрямків. Про це заявив полковник запасу, військовий експерт Олег Жданов.

В інтерв’ю Главреду він розповів про те, що, швидше за все, спочатку, в лютому-березні, може відбутися масштабний наступ Росії. Змінити послідовність подій здатне нанесення українською армією разючого удару по російських окупантах.

“Я думаю, події відбуватимуться саме в такій послідовності. Змінити порядок речей може тільки нанесення уражаючого удару по російській армії. Сьогодні росіяни втрачають батальйон на добу. Це досить великі втрати. За тридцять діб втратити стільки ж батальйонів – дуже чутливо для військ РФ”, – зазначив Жданов.

Згідно з його прогнозом, за ситуацією на кінець лютого – початок березня стане зрозумілим співвідношення сил і засобів. І якщо окупанти все ще формуватимуть свої ударні угруповання, а Україна накопичить резерви, ЗСУ не чекатимуть ворога на полі бою і першими завдадуть удару хоча б на одному з напрямків.

“На мою думку, все буде вирішуватися приблизно на початку березня. Тоді ми будемо розуміти, які сили вдалося сформувати Російській Федерації і наскільки успішно у них йде друга хвиля мобілізації. При цьому мобілізовані нової хвилі практично не зможуть взяти участь у наступальній операції. Або ж їх, як в 1941 році, будуть кидати з однією гвинтівкою на двох проти наших кулеметів.

Читайте також  Екстрасенс відповіла, чи переможе Україна у війні з Росією

Наприкінці лютого-початку березня ми будемо розуміти, яке угруповання вдалося зібрати їм, і яке є у нас. Якщо росіяни досі будуть формувати ударну групу, а Україна матиме резерв, думаю, ми не будемо чекати на ворога на полі бою і спробуємо зробити спробу наступу хоча б на одному оперативному напрямку. Ось саме про це, на мій погляд, і говорять наші західні партнери”, – підкреслив Олег Жданов.

 

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело