Може розпочатися наприкінці цього року: аналітики розповіли про можливість загального удару Росії та Білорусі по Україні

Може розпочатися наприкінці цього року: аналітики розповіли про можливість загального удару Росії та Білорусі по Україні

Аналітики Інституту вивчення війни (ISW) дали свій прогноз, коли чекати на наступ з боку Білорусі.

За даними аналітиків Інституту, нова російська атака на Україну з боку Білорусі на початку 2023 року виглядає менш імовірною з огляду на поточну військову активність Росії в Білорусі.

“Високопосадовці Кремля продовжують проводити зустрічі на високому рівні з білоруським керівництвом, що може створювати умови для нападу Росії на Україну з території Білорусі, хоча не обов’язково і не найближчими тижнями”, – йдеться в повідомленні.

“Новий “найнебезпечніший сценарій дій нападу” з Білорусі наприкінці 2023 року здається більш імовірним”, – йдеться у звіті.

Водночас, російські військові блогери продовжують критикувати ідею нападу російських військ на Україну з Білорусі.

Вони вважають поганою ідеєю для Росії значно розширювати фронт із Білорусі, оскільки бойові характеристики російських військ покращилися після стиснення фронту після виходу Росії з Херсона”, – зазначають у ISW.

Також експерти спостерігають, що Лукашенко продовжує балансувати проти Кремля, представляючи Білорусь як суверенну державу у рамках Союзної держави, де домінує Росія. У заяві Лукашенка за підсумками зустрічі з Лавровим зазначено, що вони з Лавровим визначили невизначені сфери співпраці для “збереження суверенітету двох країн з усіх боків”.

Читайте також  РФ готує нові точкові ракетні удари: стали відомі ймовірні цілі

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело