Тактика обстрілів РФ зміниться: експерт налякав прогнозом після удару по Дніпру

Тактика обстрілів РФ зміниться: експерт налякав прогнозом після удару по Дніпру

Коваленко вважає, що РФ буде і надалі бити ракетами Х-22 по житлових кварталах.

Військово-політичний оглядач групи “Інформаційний спротив” Олександр Коваленко вважає, що після ракетного удару російських окупантів по Дніпру 14 січня можна говорити про зміну тактики обстрілів РФ.

У своєму Telegram експерт припустив, що ракетні удари РФ тепер можуть бути одночасно спрямовані на два типи об’єктів: об’єкти критичної інфраструктури та цивільні об’єкти.

“Так, раніше росіяни так само під час ракетних ударів завдавали шкоди цивільним об’єктам, в результаті яких гинули цивільні. Але у випадку в Дніпрі це був цілеспрямований удар ракетою, бойова частина якої становить без малого тонну! Так, такі удари ракетою Х-22 були і раніше. У Кременчуці, Сергіївці, Затоці тощо… Але в даному випадку це житловий мікрорайон, а не супермаркет, який могли прийняти за склад, або туристичний комплекс зі злощасним мостом. Виправдатися, мовляв, не туди потрапили – не виходить”, – наголосив Коваленко.

За його словами, навіть відкривши карту, видно що це – житловий масив і “при відхиленні від цілі ти все одно потрапляєш в житлову багатоповерхівку”.

“Тобто цей сектор, забудований житловими будинками, був обраний російськими терористами навмисно. Щоб при направленні туди ракети, вона все одно зруйнувала і вбила. Очевидно, що Х-22, які абсолютно не підходять для високоточних ударів, будуть під час масованих обстрілів застосовуватися по житлових кварталах. У свою чергу, більш точні Х-101 і КР “Калібр” можуть і далі застосовуватися по об’єктах критичної інфраструктури”, – резюмував Коваленко.

Читайте також  Астролог назвала дату переломного моменту у війні: "Буде великий розгром"

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело