Новий масштабний наступ Росії: куди Путін навесні та влітку кине сотні тисяч мобілізованих

Новий масштабний наступ Росії: куди Путін навесні та влітку кине сотні тисяч мобілізованих

Українські розвідники впевнені, що у січні 2023 року Росія збирається віддати наказ про мобілізацію 500 тис. призовників на додаток до 300 тис., покликаних у жовтні.

Президент РФ Володимир Путін завершив часткову мобілізацію в Росії ще 31 жовтня, заявивши, що 318 тис. осіб цілком достатньо для реалізації поставлених Кремлем завдань на фронті. Ось тільки чутки про другу хвилю мобілізації з’являються все частіше. Українська розвідка навіть назвала дату другої хвилі мобілізації у Росії.

Так, заступник начальника військової розвідки України Вадим Скибицький заявив, що Росія ось-ось оголосить другу хвилю мобілізації. Він упевнений, що станеться це 15 січня 2023 року – одразу після новорічних канікул. При цьому, за його словами, мобілізованих росіян планують використовувати у наступальних операціях навесні та влітку, заявив Скибицький в інтерв’ю Thе Guardian.

Він ще раз наголосив, що Росія планує закликати 500 тисяч осіб до доповнення вже 300 тисячам мобілізованих, що є очевидною ознакою намірів Путіна продовжити бойові дії.

За його словами, Україна очікує, що другу хвилю мобілізації буде оголошено 15 січня, після періоду зимових канікул у Росії.

“Вони наголошують на кількості людей і обладнання і сподіваються знищити наш бік”, – заявив Скибицький.

У ГУР вважають, що новим “гарматним м’ясом” Росія оновить сили на півдні та сході, щоб відновити наступальні операції на цих ділянках навесні та влітку.

Очікується, що нова хвиля мобілізації у Росії займе до двох місяців. Представник ГУР зазначив, що країні-терористу знадобиться саме стільки часу, щоб підготувати військові формування. При цьому будь-який успіх Росії на полі бою залежатиме від того, наскільки добре будуть оснащені та навчені росіяни.

Читайте також  Щось пішло не так: у Путіна вже хвалять НАТО і заздрять американським озброєнням

“Якщо Росія програє цього разу, то Путін зазнає краху”, – наголосив Скибицький.

За його словами, йдеться про настання ЗС РФ у Донецькій та Харківській областях, “або навіть на Запоріжжі”. Однак російські окупанти вестиму оборону в Херсоні та Криму. “Саме така кількість людей і потрібна для виконання таких завдань”, – пояснив представник розвідки.

Guardian зазначає, що друга хвиля мобілізованих фактично подвоїть живу силу ЗС РФ. За даними української розвідки, в Україні вже розгорнуто 280 тисяч російських сухопутних сил.

Тим часом російська сторона повідомляє, що другої хвилі мобілізації не буде. Генерал-полковник у відставці і депутат Держдуми Андрій Гурулєв заявив, що у Москви немає причин для цього ще протягом найближчих шести місяців.

“Не всі, хто був мобілізований раніше, відправлені у бій”, – пояснив він.

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело