Повне відключення світла: в Укренерго розповіли про кілька сценаріїв

Українцям рекомендується підготуватися до більш важких часів

Українцям повідомили, що може бути кілька сценаріїв для блекауту. Так, на превеликий жаль, такий сценарій цілком імовірний і мешканцям нашої країни рекомендується бути готовими до сумних наслідків після російського терору.

Відповідну публікацію оприлюднили на порталі «Оглядач»

Вже всім чудово зрозуміло, що після того, як Росія зазнала невдач на фронті, вона приступила до жорсткіших масованих ракетних ударів. Путін наказав своїм окупантам будь-якими способами знищити критичну інфраструктуру України, щоб залишити місцевих мешканців без світла, води та тепла. У зв’язку з цим голова “Укренерго” Володимир Кудрицький вирішив звернутися до громадян України та розповів про можливі сценарії блекауту.

«Є різні сценарії блекауту. Ще раз повторю: загалом бликаут – це не кінець світу. Це дуже складна подія як для енергетиків, так і для споживачів, тому що обмеження енергопостачання можуть бути тривалими. Але загалом для споживача ця картина вже знайома: обмеження енергопостачання якийсь час, проблема із зв’язком та іншими сервісами», – заявив Володимир Кудрицький.

Крім цього, фахівець зазначив, що нікому невідомо, коли зможуть відновити світло в Україні. За його словами, все залежить від того, куди вдарять путіністи.

«Ніхто не може спрогнозувати та знати заздалегідь, скільки і в якому регіоні не буде енергопостачання, якщо така подія теоретично станеться. Тому що ми не знаємо, які будуть ракетні удари, в які точки ці ракети потраплять, яким буде масштаб руйнувань, які будуть доступні мережі, підстанції та електростанції, щоб питати споживачів», – продовжив голова “Укренерго”.

Читайте також  “Налипання мокрого снігу і…”: Якою буде погода в Україні. У яких областях прогнозують снігопади

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело