Путін хоче втягнути НАТО у війну: Жданов зробив несподівану заяву (відео)

Путін хоче втягнути НАТО у війну: Жданов зробив несподівану заяву (відео)

Президент РФ домагається переговорів, зазначив експерт.

Президент Росії Володимир Путін мріє втягнути НАТО у війну, щоб домогтися переговорів на рівні світових лідерів.

Як розповів військовий експерт Олег Жданов в інтерв’ю УНІАН, переговори такого рівня допоможуть Путіну повернутися на світовий Олімп політики.

“Блакитна мрія Путіна – втягнути НАТО в цю війну, щоб оголосити війну і тут же сісти за стіл переговорів і, умовно кажучи, здатися в полон… Сьогодні Путін змушений вести мову про те, що якщо будуть переговори, то з президентом Зеленським. А якщо він втягує у війну НАТО, тоді переговори будуть з Джо Байденом. Що робить Путін тоді? Знову стає світовим лідером, чого не можуть допустити США. Одна з геополітичних цілей цієї війни – повністю вибити Росію зі світового Олімпу. Один залп ракети “Томагавк” покладе всю військову інфраструктуру Росії. Путін це прекрасно розуміє, але йому потрібен переговорний процес на рівні світових лідерів Байдена, Шольца, Макрона. Тоді він буде обговорювати з ними підсумки цієї війни. Ось чого він домагається”, – заявив Жданов.

Жданов упевнений, що у Путіна нічого не вийде:

“Інакше б ця війна не затівалася. Якщо Путін цього доб’ється, то США програли війну”.

На питання, чому ж тоді США “тягнуть” з передачею зброї Україні, експерт відповів:

“На мій погляд, у США є своє бачення ходу цієї війни. Розуміючи наші можливості і можливості РФ, вони роблять так, щоб Росія повністю вичерпала свій військовий потенціал”.

Переговори України та Росії
Після чергової спроби Росії анексувати нові українські території президент України Володимир Зеленський заявив, що Україна не домовлятиметься з Путіним: “Ми готові до діалогу з Росією вже з іншим президентом Росії”.

Напередодні цього Путін 30 вересня оголосив про анексію частини територій чотирьох областей України – Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської. При цьому він зробив заяву про відновлення переговорів з Києвом.

Читайте також  Війна в Україні доходить до переломного моменту - Bloomberg

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело