“РФ почала операцію під “чужим прапором”: у Британії очікують “помсти” з боку Росії

“РФ почала операцію під “чужим прапором”: у Британії очікують “помсти” з боку Росії

У Британії вважають, що війна в Україні “все більше переходить у нетрадиційний бойовий простір”.

Британський депутат-консерватор і голова Спеціального комітету з оборони Тобіас Еллвуд заявив, що Великобританія повинна очікувати подальших дій з боку Росії після того, як вона почала операцію “під чужим прапором”.

Еллвуд вважає, що російське звинувачення Великобританії в підриві газопроводу “Північний потік” в Балтійському морі – “навмисна провокація”, спрямована на ескалацію напруженості за межі України

“Виставивши цей “фальшивий прапор”, ми повинні очікувати, що Росія тепер “помститься”, – вважає Еллвуд.

Він вважає, що війна в Україні “все більше переходить у нетрадиційний бойовий простір”.

Звинувачення РФ Британії у підриві “північних потоків”: що відомо

Раніше Велика Британія відкинула звинувачення, заявивши, що Росія вигадала історію з підривом з метою “відвернути увагу від їх катастрофічних дій щодо незаконного вторгнення в Україну”.

Російське Міноборони стверджує, що фахівці військово-Морських сил Великобританії причетні до атаки на кораблі Чорноморського флоту РФ, які перебували в підконтрольному РФ Севастополі, і нібито “брали участь” у підриві двох газопроводів – “Північний потік” і “Північний потік-2”.

Підготовку до атаки на кораблі ЧФ проводили нібито фахівці британських ВМС, які перебували в місті Очаків Миколаївської області, стверджував представник Міноборони Росії Ігор Конашенков.

За його словами, британські фахівці також “причетні” нібито до планування, забезпечення та реалізації підривів газопроводів в Балтійському морі.

Читайте також  Війська РФ обстріляли спальний район Харкова: багато жертв і поранених, убито 7-місячну дитину

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело