РФ втягне у вирву війни нові країни, це триватиме ще 10 років – політолог (відео)

РФ втягне у вирву війни нові країни, це триватиме ще 10 років – політолог (відео)

ЗСУ, як уточнив експерт, можуть відбити свою територію і раніше, але війна пошириться далі.

Володимир Путін не зупиниться на Україні та змусить Білорусь напасти на сусідні європейські країни. У цілому конфлікт може тривати 10 років.

Про це заявив економіст і політолог Олег Соскін у новому випуску програми “Аргумент”.

“У 2014 році я говорив, що війна триватиме 10 років. І ось вийшло, що перший етап війни тривав 8 років. Зараз почався другий етап тієї війни”, – говорить він.

За його прогнозом, у війну ще вступить Білорусь. А станеться це тоді, коли його “дотисне” Путін. Це може статися після поразки армії РФ на Херсонському напрямку.

“Але питання – куди піде це угруповання? У Польщу, в Литву, у Латвію?”- зазначив Соскін. Експерт переконаний, що зараз Путін думає, як підняти рівень ескалації.

Політолог уточнив, що відлік 10 років війни варто починати з 2022-го. І вторгнення не зупиниться в Україні. ЗСУ, як уточнив Соскін, можуть відбити свою територію і раніше, але війна пошириться далі.

“Путін повинен перейти до нового етапу ескалації, він повинен втягнути в цю воєнну вирву вогняну інші суб’єкти. Перш за все повинна бути втягнута Білорусь. І йому потрібен балтійський фронт”, – вважає економіст.

Роль Білорусі у війні Росії проти України

  • Лукашенко з перших днів повномасштабного вторгнення РФ в Україну дозволив Росії запускати ракети з території Республіки Білорусь.
  • Через це на Білорусь, як і на Росію, накладено нові європейські санкції.
  • Відомо, що зараз регулярна білоруська армія не бере прямої участі у вторгненні в Україну.
  • Вранці 10 жовтня Лукашенко терміново скликав військових і силовиків на нараду.
    10 жовтня Лукашенко заявив, що домовився з Володимиром Путіним про розгортання спільного регіонального угруповання військ.
Читайте також  "Росія переходить до затяжної війни": експерт про терміни справжнього контрнаступу ЗСУ і чого чекати далі

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело