Сьогодні в Страсбурзі підпишуть угоду про безвіз для України

На церемонії підписання документа буде присутній президент України

Сьогодні Україна офіційно отримає безвізовий режим з Євросоюзом – в Страсбурзі (Франція) відбудеться підписання угоди про скасування віз для українців для поїздок до ЄС.

Президент України Петро Порошенко здійснить робочий візит до Страсбурга для участі в церемонії підписання президентом Європейського парламенту та представником мальтійського головування в Раді ЄС законодавчого рішення про введення Європейським Союзом безвізового режиму для громадян України.

Також в рамках візиту глава держави проведе зустрічі з президентом Європарламенту Антоніо Таяні і лідерами ключових парламентських фракцій.

Таким чином, після підписання документа і його опублікування в Офіційному журналі ЄС безвіз почне діяти через 20 днів, орієнтовно 11 червня.

Нагадаємо, 11 травня Рада Євросоюзу затвердила надання безвізового режиму Україні – це була остання європейська інстанція, яка повинна була прийняти рішення щодо надання Україні режиму візової лібералізації.

Також стало відомо, до яких країн Європи діятиме безвіз. Всього для вільних подорожей по Євросоюзу і Шенгену для українців будуть доступні 30 країн.

У свою чергу, Петро Порошенко розповідав, що після надання Євросоюзом безвізового режиму для громадян України низка країн Латинської Америки і Азії теж введуть безвіз.

Читайте також  “На 5-6 тисяч в Україні можна жити, це – не бідність”: Зеленський оскандалився заявою

Шукайте деталі в групі Facebook