Путін хоче вести переговори із Україною. Вже назвав нові умови. У Туреччині зробили заяву

Путін хоче вести переговори із Україною. Вже назвав нові умови. У Туреччині зробили заяву

Міністр закордонних справ Туреччини заявив про готовність Росії до переговорів із Україною. При цьому він переконаний, що якщо новою умовою Путіна буде згода Києва на визнання підсумків референдумів, то вони навряд чи можливі.

11 вересня на тлі успіхів контрнаступальної операції ЗСУ на півдні та сході України міністр закордонних справ Російської Федерації Сергій Лавров раптом заговорив про мирні переговори з Україною. У цьому питанні з’явилися нові деталі.

Стало відомо, що російський диктатор Володимир Путін під час саміту ШОС (Шанхайська організація співробітництва) у Самарканді заявив президенту Туреччини Реджепу Тайіпу Ердогану про те, що нібито він готовий повернутися до переговорів з Україною. Щоправда вже на нових умовах.

Про це повідомив глава МЗС Туреччини Мевлют Чавушоглу під час прес-конференції у Токіо. За його словами, виключно зустріч Путіна та президента України Володимира Зеленського нібито може призвести до припинення вогню на полі бою.

“У Самарканді Путін на зустрічі з нашим президентом сказав, що вони можуть повернутися до переговорів. Але чим довше триває війна, тим складніше вона стає, тим важче її закінчити. Звичайно, вони теж кажуть, що є нові умови”, — заявив дипломат.

Нагадаємо, що місяцем раніше Ердоган на зустрічі із Зеленським та генсеком ООН Антоніу Гутеррішем заявив, що “зберігає тверду віру” у вирішення української кризи за столом переговорів. Того ж дня Зеленський заявив, що умовою для переговорів є виведення військ за лінію 24 лютого.

До речі, раніше Чавушоглу заявляв, що між Україною та Росією має бути “справедливий” світ, а окуповані РФ території належать Україні.

Читайте також  "Новий спалах військового конфлікту": астролог склала гороскоп для України на 2023 рік

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело