Звільнити Херсон зараз неможливо: військовий експерт розкрив “секрет” поступової перемоги ЗСУ

Звільнити Херсон зараз неможливо: військовий експерт розкрив “секрет” поступової перемоги ЗСУ

Сили оборони України на даний момент не можуть реалізувати сценарій зі звільнення Херсона – у той же час обрано шлях виснаження ресурсів російських окупантів.

Про це в ефірі Апостроф TV заявив військовий експерт, голова Українського центру безпеки та співробітництва Сергій Кузан.

Він зазначив, що росіяни зробили висновки і перед ними стоїть політичне завдання: утримати Херсон за будь-яку ціну. Вони мають там набагато більші сили, ніж вони мали на Ізюмському напрямі: там було сконцентровано близько 10 БТГ, а на Херсонському – близько 25 БТГ.

“Наші сили оборони на даний час не можуть реалізувати сценарій, який ми із задоволенням спостерігали на Харківському напрямку. Але водночас застосовується інша стратегія поступового виснажування супротивника. Наші сили оборони змусили ворога перекинути значні сили і тримати їх на правому березі Дніпра і водночас відрізають їх від шляхів забезпечення. Всі основні шляхи забезпечення перекриті. Це не означає, що в них немає чим забезпечувати угрупування, але темпи поставок не відповідають розмірам цього угрупування. Це означає, що протягом якогось часу, що залежить від динаміки бойових дій, виснажиться угрупування ворога. При тому, що наші сили оборони постійно ведуть бойові дії, просуваються, і таким чином змушують росіян використовувати паливо, боєприпаси, втрачати особовий склад і техніку. В цьому і є секрет поступової перемоги”, – заявив Кузан.

Читайте також  "Будуть нещадно бомбити": відомий астролог Влад Росс назвав найнебезпечніші міста...

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело