В Україні тестуватимуть нову систему оповіщення про надзвичайні ситуації: коли і де саме

В Україні тестуватимуть нову систему оповіщення про надзвичайні ситуації: коли і де саме

У 17 областях України від 7 вересня почнуть тестувати нову систему оповіщення населення про надзвичайні ситуації. Це тестування не потребує жодних дій з боку людей.

Повідомлення будуть надсилатися мобільними операторами за допомогою технології Cell Broadcast.

Про це повідомляє ДСНС України.

Спершу такі повідомлення надходитимуть лише на смартфони, випущені після 2019 року.

Так, ДСНС надсилатиме лише тестові інформаційні повідомлення на мобільні телефони такого змісту: “ДСНС України. Тестування системи інформування населення. Докладніше: https://dsns.gov.ua/test“.

Нова система оперативного інформування працюватиме завдяки технології Cell Broadcast, яка має значні переваги над SMS-інформуванням: швидше отримання сповіщень, гнучкість у виборі локацій для інформування, наявність звукового сигналу, навіть якщо звук на смартфоні абонента вимкнено.

Так, від 7 вересня тестування стартує у таких областях:

Вінницькій, Волинській, Дніпропетровській, Житомирській, Закарпатській, Івано-Франківській, Кіровоградській, Київській, Львівській, Одеській, Полтавській, Рівненській, Тернопільській, Хмельницькій, Черкаській, Чернівецькій, Чернігівській та у Києві.

Повідомлення, що надходитимуть, не будуть пов’язані із виникненням реальної надзвичайної ситуації, тож не вимагають дій з боку громадян.

Читайте також  На українців очікує люта спека на початку серпня

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело