Дощі все змінять: експерт пояснив, якою буде війна з Росією в найближчі місяці

Дощі все змінять: експерт пояснив, якою буде війна з Росією в найближчі місяці

За декілька тижнів в Україну зайдуть дощі, що серйозно вплине на хід війни. Через зміни в погоді на нас чекає певна оперативна пауза, утім вже навесні українська армія може остаточно умогилити окупантів.

Про це в ефірі Апостроф TV заявив військовий експерт та аналітик Петро Черник.

“Рівень і концентрація протиборчих дій – тобто боїв – наростає з обох сторін. Я можу пояснити, чому ці бої загострюються саме зараз. Буквально за місяць-півтора зайдуть великі дощі. Ми маємо добре розуміти, що в таку погоду техніка не зможу рухатися грунтом. Нагадаю, що танк – це в середньому 39 – 43 тонни. Важка артилерійська установка, скажімо, “Мста-С” – 19, десь у тих межах. БТР та БМП – в межах 12 тонн. До речі, машини “Тигр” теж доволі важкі”, – пояснив Черник.

За словами експерта, рашисти прекрасно розуміють, що те, що вони зуміють утримати до дощів, і буде лінією розмежування. Це, до речі, стосується і української сторони.

“Тому, на мій погляд, війна на осінь та пізню осінь, швидше за все, притихне. Все перейде в контрбатарейну боротьбу. Саме цим і пояснюється, чому в останньому американському пакеті велика лінійка контрбатарейних радарів, – щоб покращити наші умови для перемелювання їхньої артилерії. Буде якась відносна оперативна пауза. На весну, швидше за все, буде кінцева російсько-українська війна, яка має їх умогилити”, – резюмував Черник.

Читайте також  Кінець війни в Україні: Залужний чесно назвав - коли

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело