Краснодарський край та Таганрог стануть областями України: експерт розповів про розширення

Краснодарський край та Таганрог стануть областями України: експерт розповів про розширення

Після закінчення війни Україна може повернути собі не лише всі окуповані території, а й давніші, які колись були у складі України.

Після закінчення війни Україна може повернути собі не лише всі окуповані території, а й давніші, які колись були у складі України.

Таку думку в інтерв’ю Главреду висловив військовослужбовець ЗСУ, блогер Юрій Касьянов.

За його словами, Україні навіть не доведеться їх захоплювати – так може статися у разі, якщо у Росії почнуться хвилювання, і посиляться відцентрові процеси.

“Тоді багато регіонів РФ вважають за благо приєднатися до більш прогресивної України, ніж залишатися в рамках деградуючої держави. Наприклад, Таганрог, Краснодарський край та інші. Усі вони колись були у складі України. Припускаю, що ці регіони можуть самі побажати приєднатися до Україні, якщо буде розвал, деградація та дезінтеграція Російської Федерації”, – переконаний Касьянов.

У той же час блогер звертає увагу на те, що ці процеси можуть початися в РФ ще нескоро. Набагато швидше, на його думку, Україні вдасться повернути собі Крим та Донбас. Тому що Росія зможе утримати, зокрема, окупований півострів лише за умови застосування ядерної зброї.

“Москва постійно шантажує нас і світ ядерною бомбою. У принципі, утримати Крим без застосування ядерної зброї Росія не зможе. З військової точки зору, це абсурд, тому що Крим – це такий собі “непотоплюваний авіаносець”, пришвартований до берега, який нікуди не може спливти, має обмежені розміри, проглядається і прострілюється вздовж і впоперек. Утримати такий плацдарм неможливо. І як тільки буде зруйновано Кримський міст, півострів буде демілітаризовано українською армією”, – каже Касьянов.

Читайте також  У Польщі банки полюють за українцями

При цьому він уточнює, що сподіватися, що війна з Росією закінчиться після того, як Україна звільнить Крим і Донбас, не доводиться.

“Вона не закінчиться – просто лінія фронту зміститься до українсько-російського державного кордону. І тоді ми будемо змушені перенести війну на територію Росії. Адже завдання нашої війни – не захоплення територій, а розгром армії ворога. Де його громити, на своєму чи на його території – це питання тактики. Головне – розгромити армію ворога так, щоб вона більше не становила ні для кого загрози”, – сказав Касьянов. І додав, що більшу частину російської армії все ж таки доведеться розгромити на території України.

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело