Путін запропонує переговори щодо припинення вогню у серпні, – Жданов

За словами військового експерта, саме собою припинення вогню буде використано Кремлем у своїх цілях

Вже у серпні цього року Путін може спробувати реалізувати свій план щодо припинення вогню. Але вся суть у тому, що під ширмою цих переговорів Кремль намагатиметься провести так звані референдуми на окупованих територіях.

Таким прогнозом поділився військовий експерт Олег Жданов, передає Главред.

При цьому, за словами Жданова, Путін спробує захопити ще більше територій, щоби диктувати Україні свої вимоги за столом переговорів.

“Для того, щоб можливо захопити ще території і потім сісти за стіл переговорів. Коли наступ видихнеться вони терміново пропонуватимуть нам переговорний процес”- сказав Олег Жданов.

Він також припустив, що Росії може не вистачити сил для масового настання.

“Тому вони намагаються створити ілюзію наступальної загрози, спробують її частково реалізувати і при цьому пропонувати нам переговорний процес. На кінець серпня Росії буде потрібно припинення вогню, хоча б тимчасове. Для того, щоб провести “референдуми”, навіть на території Російської Федерації”,- додав Жданов.

Раніше радник глави Офісу президента України Михайло Подоляк заявив, що переговори з Росією можливі у разі, якщо буде відведено російські окупаційні війська і після повного припинення вогню.

“Однією рукою Росія підвищує градус терору новими варварськими злочинами, іншою – запрошує до капітуляції. Шредер – відомий глашатай імперії та голос у царському дворі. Якщо Москва хоче діалогу – м’яч на її полі. Спочатку – припинення вогню та відведення військ, потім – конструктив” — сказав Подоляк.

 

Читайте також  "Вогонь буде припинено": названо дату та місяць закінчення масштабної бійні - прогноз для України

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело