Українців обрадували тарифами на світло і газ. Чого чекати з 1 травня

Українців обрадували тарифами на світло і газ. Чого чекати з 1 травня

В Україні в 2022 році 1 травня повинні були перерахувати тарифи на електроенергію і газ, проте зараз в країні воєнний стан і влада прийняла адекватне рішення, що стосується тарифів.

Ні для кого не секрет, що з 1 травня 2022 року в Україні планували підняти тарифи на електроенергію і газ. Однак у зв’язку з війною, яку наша країна веде з російськими окупантами, багато українців і зовсім позбавлені можливості платити, не кажучи вже про збільшені тарифи. Влада прийняла логічне для такої ситуації рішення.

Так, в кінці квітня 2022 року закінчується дія фіксованого річного тарифу на газ і світло, тому у багатьох українців виникло питання: що буде з цінами після.

Відповідь озвучив міністр енергетики Герман Галущенко в інтерв’ю РБК-Україна. За його словами, тарифи на газ та електроенергію в Україні не підвищуватимуть.

“Підвищення тарифів на газ і електроенергію зараз не обговорюється. Якими механізмами ми будемо це забезпечувати-подивимося. ПСО може бути як один з них. Будемо аналізувати і приймати рішення”, – сказав він.

До речі, після повної синхронізації енергосистеми України з європейською енергомережею, тарифи за електроенергію для українців можуть навіть знизитися. На ціни також вплине ще ряд причин.

 

Читайте також  В Україні можуть змінити порядок виплати декретних: кого це торкнеться

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело