Експерт попередив: Путін може вдарити по мостах, що проходять через Дніпро

Експерт попередив: Путін може вдарити по мостах, що проходять через Дніпро

Путін може наказати розпочати обстріл мостів, що проходять через річку Дніпро. Окрім того, агресор продовжить посилені об’єкти інших важливих інфраструктурних об’єктів.

Як повідомляє ТСН, з таким попередженням виступив заступник директора Центру армії, конверсії та роззброєння з міжнародних питань Михайло Самусь.

За його словами, Україні необхідно терміново вирішувати питання з ППО, посилювати цю частину оборони, оскільки удари можуть розпочатися після того, як ЗСУ візьмуть у котел російських військових.

“Тоді Росія своїми крилатими ракетами може вдатися до ударів по наших мостах через Дніпро. Тому потрібно негайно вирішувати питання щодо ППО. У ситуації, коли німецькі IRIS-T SLM знову затримуються, треба отримувати NASAMS і більше.

Нині це було б ідеально. Вони мобільні, дуже компактні, їх можна розміщувати, наприклад, у районах, де знаходяться інфраструктурні об’єкти. Мостів через Дніпро, які виконують важливі функції, насправді не так багато.

І одеські порти зараз будуть під особливою увагою. Там теж потрібно розміщувати посилену ППО, розширювати, тому що Росія має кілька тисяч ракет (старих, нових – неважливо), і вони ними можуть завдавати ударів”, – вважає Михайло Самусь.

Читайте також  "Вісь катастроф і небезпеки на фронті": астролог попередила про важкий грудень 2022

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело