“До 140 тисяч смертей”: Ляшко спрогнозував, що чекає на українців через передчасне скасування карантину

Повне скасування карантину без запровадження профілактичних заходів в Україні може призвести до 140 тисяч смертей від нового коронавірусу COVID-19 вже до кінця 2020 року.

Про це заявив головний санітарний лікар Віктор Ляшко, посилаючись на дані “Київської школи економіки”, передає ТСН.

За його словами, запровадження карантину дало свій результат у боротьбі з коронавірусом, але українцям слід “увімкнути тумблер терпіння”, щоб вийти з карантину вчасно.

“Повне скасування карантину без запровадження обгрунтованих профілактичних заходів це 120-140 тисяч смертей до кінця вже цього року. Такий от прогноз отримав від Kyiv School of Economics”, – написав Ляшко.

Він також розповів, що наразі МОЗ розробили умови, за яких зможуть відкритися салони краси, перукарні, кафе, автомийки та інші сфери послуг. Як уточнив Ляшко, щоб бізнес міг підготуватися до виходу з карантину, ці вимоги планують опублікувати на вихідних.

“Зараз ми будемо чути дуже багато про вплив карантину на економіку. Але дуже мало ми почуємо про можливі економічні втрати від смертності, захворюваності та інвалідизації населення. Втрати, що пов’язані з недовиробництвом внутрішнього валового продукту через вибуття людини з трудової діяльності через коронавірусну хворобу. Втрати, що пов’язані з наданням медичної допомоги хворим на коронавірусну хворобу. І втрати, що пов’язані, ненаданням, через коронавірус, медичної допомоги тим хто її потребує”, – наголосив Віктор Ляшко.

 

Читайте також  В українців зросла середня зарплата

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело