Удар по Путіну: Казахстан ухвалив гучне рішення

Удар по Путіну: Казахстан ухвалив гучне рішення

МОЗ Казахстану зупинило виробництво російської вакцини “Супутник V”. Так, казахстанське МОЗ веде переговори про закупівлю вакцини компанії Pfizer.

Російська вакцина від коронавірусу “Супутник V” дозволена до застосування у 60 країнах світу. Ось тільки Казахстан вирішив, що заробляти на здоров’я Росія відтепер не зможе.

Так, стало відомо, що влада Казахстану зупинила роботу відкритого на початку пандемії та розташованого в Караганді заводу з виробництва російської вакцини від коронавірусу “Супутник V”. Про це повідомляє ORDA з посиланням на директора департаменту лікарської політики республіки Бауиржана Джусіпова.

“Після початку пандемії ми запустили виробництво вакцини “Супутник V” у Караганді з готових субстанцій. Зараз цей процес припинено. На сьогодні у нас обсяг вакцин достатній”, – зазначив Джусіпов.

За словами чиновника, Казахстан більше не потребує нових обсягів російського препарату, оскільки нарощує виробництво власного QazVac. Крім того, казахстанське МОЗ веде переговори про закупівлю вакцини компанії Pfizer.

Бауиржан Джусіпов підкреслив, що сформованого в республіці запасу ліків для хворих на коронавірус вистачить на два місяці.

А поки що в низці регіонів Казахстану через поширення коронавірусу будуть знову введені карантинні заходи.

Нагадаємо, про припинення випуску вакцини на заводі в Караганді влада Казахстану повідомляла ще наприкінці квітня. Фармацевтичний комплекс розпочав виробництво російської вакцини від коронавірусу «Супутник V» у грудні 2020 року.

Читайте також  Кінець для Путіна: в українській розвідці назвали ймовірних наступників глави Кремля

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело