Лише одна умова: у Литві розповіли, як Україна зможе швидко перемогти Путіна

Лише одна умова: у Литві розповіли, як Україна зможе швидко перемогти Путіна

Західні країни мають це зробити. Тоді Україна без особливих проблем переможе російську окупаційну армію карників.

Для повної перемоги України над путінськими військовими карателями країни Заходу мають якнайшвидше надати українській стороні все необхідне важке озброєння.

Як повідомляє Оглядач, про це заявив міністр закордонних справ Литви Габрієлюс Ландсбергіс.

“Угода про розблокування Одеси (одеських портів, – Ред.) була б неможлива без HIMARS. Зараз зрозуміло, що війна закінчиться раніше, якщо ми швидше озброїмо Україну”.

При цьому в день написання цього твіту Росія завдала масованого удару по одному з портів Одеси. Дві ракети вдалося збити силами ППО, проте у місті все одно зафіксовано “прильоти”.

Снаряди потрапили до місця, де було пришвартовано завантажені зерном кораблі. Їх мали відправити в рейси найближчими днями.

Тим часом відоме видання Welt днями повідомило, що уряд Німеччини затримує обіцяні поставки ЗРК Iris-T.

На початку червня канцлер Олаф Шольц пообіцяв Україні постачання такої зброї у “найближчі тижні”. Тим часом, за інформацією з Києва, постачання очікується лише до кінця року.

Крім того, Німеччина припускає провал так званих кругових поставок танків України, про які домовилися з Польщею та хоче зайнятися пошуками альтернатив.

“Якщо цей шлях був неправильним, то ми маємо обдумати ситуацію і подивитися, як ми можемо активно сприяти іншим чином”, – сказала міністр закордонних справ Анналена Бербок і додала, що в ситуації війни не відразу зрозуміло, який шлях ідеальний.

Читайте також  Активні переговори та гостра фаза: астролог розповів, коли в Україну прийде мир

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело