Для українців у Польщі доступна ще одна виплата: подробиці

В Польщі українці, які мають дітей шкільного віку, можуть отримати додаткову фінансову допомогу за програмою “Dobry start”.

Про це повідомили на сайті уряду Польщі.

На виплати можуть розраховувати і сім’ї українців, які прибули до Польщі після початку повномасштабної агресії російських військ проти України, якщо їхні діти пішли до польської школи.

Програма передбачена для батьків дітей шкільного віку та підлітків до 20 років. Допомогу виплачують і на дітей до 24 років, але потрібно мати документ, який підтверджує її часткову чи повну недієздатність або необхідність спеціальної освіти або потребу в реабілітаційно-виховних заняттях.

Кошти виплачують одному з батьків учня. Якщо батьки розлучені, то 300 злотих отримує той з них, який фактично опікується дитиною. Якщо ж батьки однаково опікуються дитиною, то кожен з них може подати заявку на програму і отримати по 150 злотих.

Також фінансову підтримку може отримати і фактичний опікун дитини, який подав у суд заяву про її усиновлення.

Подати заявку на програму “Dobry start” можна через: інтернет-банкінг, портал Emp@tię, платформу PUE ZUS.

Документи на поточний рік приймають лише до 30 листопада. Гроші можна отримати лише на банківський рахунок, який був зазначений в заяві.

Читайте також  “Запам’ятайте – жінка врятує Україну!”: Шокуюче пророцтво, яке підняло на вуха всю країну. Прийде нова ера!

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело