Нова “спецоперація”: Путін спорядить війська валянками та відправить відбирати Аляску. Як вам маразм?

У Держдумі РФ погрозили Сполученим Штатам планами “повернути” півострів Аляска за допомогою псевдореферендуму. Про це заявив речник Держдуми РФ В’ячеслав Володін.

Буквально напередодні спікер Державної Думи Росії В’ячеслав Володін доручив спеціальному комітету опрацювати питання про денонсацію договору з Норвегією про розмежування морських просторів та співробітництво у Баренцевому морі та Північному Льодовитому океані, підписаного у 2010 році. А вже сьогодні у Думі прозвучало, що Аляска колись теж належала Росії і настав час її повернути.

Так, речник Державної Думи Росії В’ячеслав Володін публічно загрожує США – він заявив, що Аляска “завжди була російською”. Про це повідомляють російські ЗМІ.

На засіданні Думи Володін заявив, що “на території Сполучених Штатів Америки є частина Росії – Аляска”. Він зазначив, що Кремлю “завжди є чим відповісти і що повертати”.

До речі, у середині червня у контексті “повернення земель” Аляску згадувала також представник МЗС Росії Марія Захарова. Журналіст американського каналу CNN запитав її, чи не є слова російського президента Володимира Путіна про те, що Росія зараз, як і за часів Петра I, повертає землі порушенням міжнародного права.

Захарова пожартувала, що розуміє, чому представник CNN так хвилюється. “Ви про Аляску, чи що?” – Запитала дипломат.

Довідка: Аляска до 1867 року була під контролем Росії, але пізніше була продана США за 7,2 млн. доларів. Зазначається, що після відкриття в 1732 освоєнням Аляски займалося не російська держава, а приватні особи, але вже з 1799 цим почала займатися спеціально створена для цих справ Російсько-американська торгова компанія.

Читайте також  Росія замислила помсту за поразку під Харковом: астролог назвав міста в небезпеці

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело