На скільки днів у військкоматі видадуть дозвіл на поїздку до іншої області. Роз’яснення

У Генеральному штабі вкотре уточнили, як проходитиме процедура отримання дозволу на переміщення між областями

Для багатьох українців стало не зовсім зрозумілим нове розпорядження, де прописано процедуру отримання дозволу на поїздки між областями. Навіть юристи наголосили, що норми сформульовані дуже розпливчасто.

Чергову порцію ясності до цього гучного документа вніс представник Генштабу, полковник Олександр Клись, передає ТСН.

Клись наголосив, що ця норма не нова.

“У нас велика кількість людей поїхала — ВПО, чи за кордон. Люди, які деякий час проживали на західній Україні, стали там на військовий облік. Але слід врахувати, що велика кількість людей повертається додому. Для того, щоб ми відновили облік на тих територіях (нещодавно звільнених від ворога. – Ред.), уточнили облікові дані людей, що прибули, щоб ми могли скоригувати обсяги мобілізаційних ресурсів”, – говорить Клись.

Військовий пояснює, що для поїздок у межах своєї області, наприклад Києва та Київської області – дозвіл отримувати не треба.

“Якщо людина виїжджає за межі області, вона має прибути до керівника ТЦК, уточнити свої дані та отримати дозвіл. Ми не вважаємо, що кількість людей буде великою. Це стосується військовозобов’язаних. Дозвіл діятиме 30 діб”, – пояснює представник Генштабу.

Клись додав, що розглядається можливість отримання таких дозволів у “Дії”.

“Звичайно, ми це питання і раніше продумували. У нашій державі діє закон про єдиний державний реєстр військовозобов’язаних. І з Мінцифри ще на початку року, до початку війни, у нас відбувалися заходи щодо об’єднання дев’яти реєстрів у державі під керівництвом Мінцифри через “Дію”. Зараз є питання щодо обмеження доступу до цієї інформації, тому що облікові дані громадян не повинні потрапити до рук ворога”, – підсумував він.

Читайте також  Багато квітів і тільки найрідніші люди: У Києві поховали 3-річного Сашка Соболєва., убитого замість батька

 

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело