Небезпека ядерного удару: експерт розповів, які країни у зоні ризику

Російський президент Путін може завдати ядерного удару не лише по Україні. Небезпека велика

Президент РФ Володимир Путін використовує загрози застосування ядерної зброї як елемент шантажу.

Але можливість використання тактичної ядерної зброї унеможливлювати. Таку думку в інтерв’ю Главред озвучив директор Центру досліджень проблем громадянського суспільства Віталій Кулик.

За його словами, Путін може застосувати тактичну ядерну зброю не тільки для удару по Україні, але й по третіх країнах, у тому числі країнах Європейського Союзу або нейтральній території, наближеній до країн ЄС.

“І питання вже до НАТО, наскільки вони адекватно реагуватимуть на подібну загрозу. Наскільки я розумію, Сполучені Штати Америки, Великобританія та їхні союзники, які мають ядерний потенціал, донесли до Російської Федерації всі наслідки можливого застосування тактичної ядерної зброї. цьому плані – досить вагомий інструмент тиску на Росію. З іншого боку, цього виключати не можна”, – сказав Кулик.

При цьому експерт вважає, що “якщо постійно боятися ядерного шантажу, то ґвалтівник і вбивця нахабнітимуть”. Кулик назвав умови, за яких президент РФ може вдатися до застосування ядерної зброї.

“Амбіції, спроба захопити більше території, піти в наступ, завдати нових ударів лише провокуватимуть Путіна до цього. Тому він використовує ядерну зброю як інструмент шантажу та вибивання поступок. Якщо Захід і Сполучені Штати усвідомлюють і приймають подібний шантаж, він виграє. Якщо Захід не відповідає, Росія звужена у можливостях застосування ядерних ударів лише у критичних моментах – наприклад, коли Україна переходить до території Російської Федерації та завдає масових ударів”, – сказав він.

При цьому, директор Центру досліджень проблем громадянського суспільства вважає, що до застосування ядерної зброї ще далеко. “Сподіваюся, коли це станеться, то це станеться в інший момент і в інший спосіб, і Росія не матиме можливості завдати ударів. А зараз ядерна зброя – це зброя шантажу”, – резюмував експерт.

Читайте також  "Зірка смерті" піде геть: астролог відповіла, коли війна в Україні піде на спад

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело