РФ може збільшити кількість авіаударів по Україні: під загрозою 4 області – експерт

Загроза все так само виходить з боку Білорусі. РФ має намір убезпечити свої бомбардувальники.

Через повномасштабне вторгнення РФ в Україну територія нашої країни щодня піддається ракетним ударам. Більшість ракет окупанти випускають з території окупованого Криму, Каспійського і Чорного морів, з територій прикордонних областей. Але так само продовжує зростати загроза збільшення ракетно-бомбових авіаударів і з боку Білорусі, яку Кремль активно використовує для розміщення своїх військ з перших днів війни проти України.

За словами військового аналітика, полковника Сергія Грабського, уздовж кордонів з Україною Білорусь має в своєму розпорядженні ППО С-300, пише “РБК-Україна”.

Для оборони самої Білорусі це не має ніякого сенсу, оскільки їй нічого не загрожує. Але вона може застосовувати їх для захисту авіації Росії, яка буде наносити удари по Україні з її території.

“Водночас вони можуть створити протиповітряний захист для тієї авіації, яка потенційно буде завдавати ударів з Білорусі, заходячи в простір України”, – зазначив Грабський.

За його словами, під великою загрозою перебувають території 4 областей України.

“Є ймовірність нанесення авіаційних ударів по нашій залізниці в районі Ковель – Сарни – Коростень. Тобто зростає ризик повітряних ударів по Волинській, Рівненській та Житомирській областях, можливо – і по Львівській області”, – попередив він.

Раніше секретар РНБО Олексій Данилов заявив, що станом на сьогодні в Білорусі немає достатньої кількості сил і засобів для того, щоб піти в контрнаступ на Україну.

Як повідомляв УНІАН, президент України Володимир Зеленський доручив перевірити готовність до оборони в чотирьох областях у разі вторгнення з території Білорусі.

А сьогодні Олександр Лукашенко пригрозив ударами по українських містах у разі, якщо ЗСУ атакують Мозир Гомельської області, де росіяни розмістили військову базу для ударів по Україні.

Читайте також  Путін розправився з Януковичем. Вітя тепер звичайний бомж

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело