Було б захоплення Львова російськими військами: Арестович розповів, що могло статися

Радник голови Офісу президента Олексій Арестович переконаний, що якби не підтримка Заходу, то Росія уже б дійшла до заходу України.

Ні для кого не секрет, що для повного звільнення України від загарбників та вигнання російського агресора за межі кордонів Україні потрібна реактивна і ствольна артилерія, високоточні боєприпаси, бронетехніка та протиповітряні комплекси, безпілотники, протикорабельні ракети, а ще – бойові літаки та гелікоптери. І в цьому дуже допомогли европейські країни та США.

Так, радник голови Офісу президента Олексій Арестович вважає, що Україна від самого початку вторгнення не мала стільки зброї, щоб протистояти другій армії світу.

На його глибоке переконання, українців дуже підтримало те, що Президент України Володимир Зеленський цілодобово звертався до всіх країн Європи за підтримкою.

Як вважає радник ОП, якби не підтримка Заходу, то Росія уже б дійшла до заходу України.

Таку думку Арестович висловив у розмові з російським правозахисником та адвокатом Марком Фейгіним у суботу, 11 червня.

“Він (Захід – ред.) рятує нас і фінансово, і політично, і воєнному відношенні. Якби вони нам зараз не допомагали чи не допомогли до цього, мова, я підозрюю, йшла б уже про оборону Львова. Принаймні, точно про Правобережну Україну. Не тому, що ми боягузи, просто не було б чим оборонятися. Ми зараз тримаємо лінію фронту завдяки допомозі Заходу. Ми тримаємо Україну, стабілізуємо макроекономічну ситуацію завдяки допомозі Заходу, зокрема США. Ми дуже їй вдячні, оскільки, по суті, вони забезпечують зараз наше виживання і взагалі збереження нашої культури. Путін хоче знищити культуру, не просто країну”, – сказав він.

Читайте також  У розвідці вже прямо заявили, що Путін може не вижити: вже тривають серйозні розмови

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело