Путін ввів війська вже в 10 білоруських міст. Розміщують “Іскандери”

Путін ввів війська вже в 10 білоруських міст. Розміщують “Іскандери”

Кремль не тільки намагається захопити Україну, але і планомірно окупує територію Білорусі.

За словами речника Міністерства оборони України Олександра Мотузяника, Росія готує плацдарм для нанесення ракетних ударів по українській території.

Як повідомляє Обозреватель, про це речник Міноборони розповів в ефірі телемарафону.

Коли ведучі запитали його про ситуацію з концентрацією російських військ в районі білорусько-українського державного кордону, Мотузяник підтвердив факт присутності регулярних сил РФ в Білорусі.

“Про російські війська відразу скажу: вони там є. Я не скажу вам точну кількість, але дислокуються російські підрозділи. Близько десяти населених пунктів, де військовослужбовці армії Росії є. Крім того, ми знаємо про оперативно-тактичні ракетні комплекси “Іскандер”, також розгорнуті на території Білорусі, і це несе загрозу продовження нанесення ракетних ударів по нашій території”, – заявив Мотузяник.

Він також нагадав про показову активність збройних сил Білорусі протягом кількох останніх тижнів. До семи батальйонів здійснюють завдання з “прикриття певних ділянок білорусько-українського кордону”. Хоча Україна ніколи не представляла для Білорусі ніякої загрози.

“Можливий напад України на територію Білорусі звучить ще смішніше, ніж можливий напад на територію Росії”, – заявив Мотузяник.

Прокоментував представник Міноборони і анонсоване в Білорусі збільшення чисельності збройних сил до 80 тисяч осіб. Найближчим часом, переконаний Мотузяник, білорусам не вдасться створити власне потужне угруповання.

“Це більше демонстраційні дії, в тому числі з боку підрозділів російської армії. І основна мета – це відтягнути наші сили, не допустити їх перекидання на інші напрямки”, – вважає Мотузяник.

Читайте також  Небезпеку підвищено: РФ найближчим часом може атакувати Україну ракетами

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело