Чорний дим дістає до небес: найпотужніша пожежа під Москвою

У Підмосков’ї сталася пожежа на території оптико-механічного заводу. Саме там проводиться Військова оптика – від біноклів до оптичних прицілів.

У середу, 8 червня, загорівся склад Загорського оптико-механічного заводу, на якому, зокрема, виробляється Військова оптика — від біноклів до оптичних прицілів. Пожежа сталася на проспекті Червоної Армії в підмосковному Сергієвому Посаді.

Спочатку площа загоряння на підмосковному заводі становила всього 30 “квадратів” – полум’я охопило корпус поруч з адміністративною будівлею, але вогонь дуже швидко поширився по території. Покрівля будівлі була охоплена вогнем в лічені хвилини. Ще й конструкторські особливості покрівлі будівлі, наявність підпокрівельного простору і утеплювача ускладнили роботу рятувальників.

Відомо, що як тільки сигнал про пожежу в нежитловій будівлі надійшов, на місце були відправлені відразу кілька пожежних розрахунків.

“Подальша інформація уточнюється. Залучаються сили і засоби: 4 одиниці техніки, 15 осіб”, – заявили в МНС.

Кадри очевидців були опубліковані в Twitter. На опублікованих записах видно стовп густого чорного диму, що піднімається над спорудою.

Пізніше відомство повідомило, що площа пожежі в цеху на механічному заводі в підмосковному Сергієвому Посаді збільшилася до 700 “квадратів”.

Лише до вечора рятувальники змогли впоратися з відкритим полум’ям. Так, о 18.43 пожежу локалізували.

Зрештою до гасіння було залучено 6 пожежних розрахунків Мособлпожспаса та 28 ПСО.

“20:14 ліквідація відкритого горіння”, – розповіли в прес-службі МНС РФ.

Зазначимо, що 3 червня потужна пожежа також сталася на території підприємства “Алтин полімер” в Набережних Челнах. Тоді загорівся склад гуми і пластика.

Читайте також  Вибухи в Кропивницькому: рятувальники повідомили про ліквідацію займання

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело