Військовий експерт оцінив вірогідність нападу на Україну з Білорусі

У Білорусі, за даними розвідки, не формують ударне угруповання військ.

Військовий експерт Олег Жданов вважає, що найбільшою небезпекою для України, яка може виходити з Білорусі, є ракетні комплекси “Іскандер” з крилатими чи балістичними ракетами, з яких можуть завдавати ударів по український території.

Про це він сказав під час інформаційного телемарафону.

За словами Жданова, наразі спостерігається ротація білоруських військ біля кордону з Україною. У Брестській області військові навчання з раптової перевірки боєздатності частин продовжено до 11 червня.

Крім того, вздовж українського кордону на території Білорусі триває мінування місцевості.

“Але, як повідомляє наша розвідка, на сьогодні ми не спостерігаємо формування ударного угруповання. Найбільша небезпека – це ракетні комплекси “Іскандер” з крилатими ракетами “Калібр” або балістичними ракетами, які стоять за 50 кілометрів від нашого кордону”, – сказав Жданов.

Як повідомляв УНІАН, за даними Генштабу ЗСУ, у нині основні зусилля збройні сили Білорусі зосереджують на веденні розвідки, інженерному обладнанні позицій та проведенні заходів бойової підготовки. Зокрема, у Гомельській області у червні-липні заплановані мобілізаційні навчання з військовими комісаріатами.

Читайте також  "Наші війська готові, ракети заряджені": у ЗСУ прокоментували очікування масованої ракетної атаки РФ

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело