Війна може закінчитися вже цього року: у Міноборони зробили заяву

Глава оборонного відомства Олексій Резніков обнадіяв українця дуже оптимістичним сценарієм

За словами Рєзнікова, бойові дії на території України можуть закінчитися вже цього року.

Як повідомляє прес-служба українського Міністерства оборони, про це Олексій Резніков заявив під час участі в Міжнародному Форумі з безпеки GLOBSEC-2022.

“Росія продовжує докладати зусиль щодо окупації всієї нашої держави. Поки неможливо передбачити, коли закінчиться війна, але мої оптимістичні прогнози, що це реально зробити ще в цьому році”, – заявив Резніков.

У той же час, за словами міністра, Росія досі мріє зібрати “свої землі”.

“Наступними будуть Польща, країни Балтії, Словаччина та інші. Тому ми повинні зупинити Росію і стримувати в майбутньому”, – застеріг Резніков.

Крім того, він висловив позицію, що російські військові – це не регулярна цивілізована армія, а вбивці, мародери і ґвалтівники.

“Це не друга армія в світі. Ми називаємо їх “орки”, – резюмував Олексій Резніков.

Нагадаємо, раніше координатор ООН з кризових ситуацій в Україні Амін Авад заявив, що повномасштабна агресивна війна Росії проти України незабаром закінчиться, оскільки “ні Україна, ні Росія не можуть собі дозволити” її затягувати.

“Є оптимізм, що війна [скоро] закінчиться, тому що ні Україна, ні Росія не можуть собі цього дозволити. Україна потерпає від загибелі людей, руйнування лікарень, шкіл, житлових будинків, залізничних станцій і колій, а також транспортного сектору. І санкції проти Росії жорсткі”, – перерахував він причини, за якими війна нібито повинна скоро завершитися.

3 червня спікер Держдепу США Нед Прайс зазначив: якщо Україна припинить воювати – не буде України, якщо РФ припинить – не буде війни.

Читайте також  Час прийшов! Ми поклялися, що на початку 2023 відкриємо людям цю таємницю: Магдалена та Хаял Алекперов розповіли про…

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело