Рада змінила порядок перерахунку комунальних рахунків

У середу, 5 червня, на засіданні Кабінету міністрів України затвердили порядок перерахунку вартості послуг з управління багатоквартирним будинком у разі неналежного надання такої послуги.

“Новий порядок дозволяє жителям платити тільки за фактично спожиті послуги. Дає право зменшити рахунки в разі неякісної послуги чи її ненадання. Порядок встановлює чіткі взаємовідносини з керуючим і дозволяє уникнути непорозумінь в частині нарахування плати”, – цитується в повідомленні прес-служби відомства віце прем’єр-міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадія Зубка.

За його словами, на сьогодні створена необхідна правова база для впровадження ринку керуючих житлом.
Згідно із затвердженим порядком, перерахунок проводиться протягом місяця за заявою керуючого або по визнанню їм акта-претензії з боку споживачів.

Крім того, в порядку визначаються вимоги до підтвердження обсягу фактично наданих послуг та збитків керуючого, встановлюються особливості перерахунку за техобслуговування і енергопостачання ліфтів, а також зміст, обслуговування та поточний ремонт внутрішньобудинкових систем.

Документ також визначає умови, при яких перерахунок не проводиться, зокрема, якщо керуючий заощадив кошти при наданні послуг і при цьому не порушив періодичність проведення робіт з утримання або ремонту майна багатоквартирного будинку.

Читайте також  Держбюджет-2018: ви навіть уявити не можете, скільки буде мінімальна зарплата вже в січні

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело -