Українським водіям можуть вліпити штраф у 40 тисяч: про яку позначку в посвідченні не можна забувати

Українським водіям можуть вліпити штраф у 40 тисяч: про яку позначку в посвідченні не можна забувати

Українські водії можуть бути оштрафовані на серйозну суму, якщо порушать це правило

На офіційному сайті Верховної Ради України з’явилася інформації, щодо штрафів, які були введені Кабміном ще у 2021 році, але запрацювали вони лише у квітні.

На водіїв, які не мають у своєму посвідченні водія позначки про складання практичного іспиту на автомобілі з автоматичною коробкою передач, чекають великі штрафи.

Законодавство України посилює контроль за виконанням правил дорожнього руху та встановлює відповідні штрафи за порушення. Правоохоронці отримали право затримувати водія та виписувати штраф, якщо він керує транспортним засобом з автоматичною трансмісією без відповідної позначки у посвідченні водія.

Код “78” додається до посвідчення водія тих осіб, які проходили практику в автошколі на транспортному засобі з автоматичною коробкою передач.

Водіям із зазначеним кодом дозволено керувати лише автомобілями з автоматичною трансмісією. Управління автомобілем із механічною трансмісією заборонено.

Тому, якщо патрульний зупинить водія на автомобілі з механічною трансмісією, а у документі водія буде позначено код “78”, водій може бути оштрафований на 3 400 гривень.

За повторне порушення закону протягом року поліція може виписати штраф, але вже у багаторазовому збільшенні — 40 800 гривень. І, звичайно, з тимчасовим обмеженням в керуванні таким транспортним засобом.

Читайте також  Розмитнення євроблях і нові штрафи з 24 серпня: що варто знати власникам авто на іноземній реєстрації

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело