Сюрприз для Путіна: Росія сама почне платити Україні репарації наприкінці літа

Сюрприз для Путіна: Росія сама почне платити Україні репарації наприкінці літа

Наразі збитки України становлять понад 565 млрд доларів. Якщо Росія і далі діятиме як нецивілізована орда та продовжуватиме творити звірства на українській території, то виплати по репарації можуть розпочатися вже наприкінці літа.

Стало відомо, що Україна може отримати перші виплати по репараціях від Росії вже в кінці літа. Однак це трапиться тільки при найоптимістичнішому сценарії-адже її кошти знаходяться на рахунках ЄС, Швейцарії і т.д., а тому в цьому питанні одного бажання України буде мало. Тим не менш, своїми діями РФ сама активно сприяє тому, щоб Захід прийняв рішення “видати” ці гроші.

Про це в ефірі телемарафону розповів міністр юстиції України Денис Малюська. Він підкреслив, що шляхів для отримання виплат є два:

  • юридичний-переказ коштів Росії на спецрахунок –  проведення специфічних банківсько-юридичних операцій –  передача їх Україні;
  • політичний-прийняття країнами, в яких знаходяться кошти РФ, законів про передачу їх Україні.

Малюська підкреслив: у ряді країн вже ініційовані законопроекти, що дозволяють передати кошти РФ в якості репарацій за розв’язану війну.

Зазначимо, що репарація – повне або часткове відшкодування (за мирним договором або іншими міжнародними актами) державою, почала агресивну війну, збитків, завданих державі, що зазнала нападу.

Читайте також  Путін наказав позбавити життя двох українських військових. Вирок уже підписано

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело